Минулого року «прибрали» росіян: підприємство з Вінниччини за виторгом опинилось у топ-10 компаній, які вимушено змінили власника

Новини Вінниці / Минулого року «прибрали» росіян: підприємство з Вінниччини за виторгом опинилось у топ-10 компаній, які вимушено змінили власника

Платформа відкритих даних Опендатабот стверджує, що 401 компанія, яка здійснює діяльність в Україні, намагається приховати бізнес-зв'язки з країною-агресоркою. Серед таких є і такі, чиї виробництва розташовані на Вінниччині.

Про це повідомляється на сайті Опендатабот.

Підкреслюється, що в реєстрах виявлено безліч компаній з російським слідом, які попри мораторій на здійснення реєстраційних дій щодо компаній власниками яких є громадяни Росії, здійснили зміни та видалили власників та бенефіціарів з РФ.

Крім того, як стверджує Опендатабот, є непоодинокі випадки формальної зміни власників, а не реальної.

«За півтора року повномасштабної війни, попри наявні законодавчі заборони, 401 компанія з російським слідом здійснила зміни та видалила власників та бенефіціарів з РФ», - йдеться в повідомленні.

За даними Опендатабот, топ-10 компаній за виторгом за результатами 2022 року, які прибрали зв'язки з агресором після початку повномасштабної війни, виглядає наступним чином:

На дев’ятій позиції ТОВ «Гайсинський молокозавод», засноване у 2006 році.