Мовчання вбиває: у Вінниці відбулася короткотривала акція через ігнорування нападів на активістів

Новини Вінниці / Мовчання вбиває: у Вінниці відбулася короткотривала акція через ігнорування нападів на активістів

Сьогодні, понад два десятки вінничан палили фаєри біля будівлі головного управління національної поліції у Вінницькій області зі сторони вулиці Театральної. Так місцеві активісти, переважно молоді хлопці долучилися до всеукраїнської акції солідарності з активістами, на яких скоювали напади, однак їхніх кривдників досі не знайдено.

Сьогодні, понад два десятки вінничан палили фаєри біля будівлі Головного управління Національної поліції у Вінницькій області зі сторони вулиці Театральної. Так, місцеві активісти, переважно молоді хлопці долучилися до Всеукраїнської акції солідарності з активістами, на яких скоювали напади, однак їхніх кривдників досі не знайдено. 

Учасники вінницької акції, яка, до речі, тривала не довго, вимагали належного розслідування по справах побиття українців з активною громадянською позицією та покарання замовників нападів.  

У Вінниці акцію «Не мовчи! Мовчання вбиває!» ініціювало місцеве молодіжне крило «Об’єднання «Самопоміч». Відповідний анонс розмістили на офіційній сторінці у Facebook.

На протест вийшли представники громаддських організацій «С14», «Лютич», «Ветеранське братерство» та представники «Правого сектору». Принаймні банер із символікою цих об’єднань демонстрували активісти.

Після скандування та виступів молоді хлопці розійшлися, хоча в анонсі зазначалося, що акція триватиме до 23 години.

Нагадаємо, що сьогодні У Києві біля Адміністрації Президента України розпочалась акція «Ніч на Банковій» або «Мовчання вбиває». Такіж протести відбуваються у різних українських містах. Так українці висловлюють свій супротив владі, яка, на їх думку, не хоче розслідувати напади на активістів по всій країні. Найбільш резонансними такими "атаками" стали напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк, яку облили кислотою, одеських громадських діячів Сергія Стерненка та Олега Михайлика. 

Новини Вінниці / Мовчання вбиває: у Вінниці відбулася короткотривала акція через ігнорування нападів на активістівНовини Вінниці / Мовчання вбиває: у Вінниці відбулася короткотривала акція через ігнорування нападів на активістівНовини Вінниці / Мовчання вбиває: у Вінниці відбулася короткотривала акція через ігнорування нападів на активістів
Саша Григоровська

27 вересня, 2018