Моторошна автотроща у Вороновиці: одна людина загинула, п’ятеро травмовані, серед яких двоє дітей

Новини Вінниці / Моторошна автотроща у Вороновиці: одна людина загинула, п’ятеро травмовані, серед яких двоє дітей

Ввечері 12 червня на автошляху М-30 у селища Вороновиця сталось зіткнення двох легковиків, внаслідок якого один з водіїв загинув. Загалом у ДТП травмувались п’ятеро людей - двоє з них діти.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції та пресслужбі ГУ ДСНС України у Вінницькій області, аварія сталась близько 19-ої години.

Зіткнення автомобілів відбулось після виїзду 62-річного водія ВАЗа, жителя Вороновиці, з другорядної дороги на головну, де рухався автомобіль BMW під керування 24-річного жителя Тульчинського району. 

Внаслідок аварії водій ВАЗа загинув на місці події, водій BMW потрапив до лікарні. Також до медичних закладів госпіталізовані четверо пасажирів автомобіля ВАЗ: дві жінки віком 52 та 32 роки, 12-річний хлопчик та 2-річна дівчинка.

Транспортні засоби поміщені на арештмайданчик.

До проведення аварійно-рятувальних робіт від ДСНС залучалося чотири чоловіки особового складу та один спецавтомобіль. Що стало причиною автотрощі наразі з’ясовують працівники Національної поліції.

Слідчим управлінням розслідується провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). За таке правопорушення передбачено покарання - до 8 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває, встановлюються усі обставини та причини ДТП.

Після ДТП місцеві мешканці влаштували мітинг з вимогою встановити світлофор у цьому місці.

P.S. У Вороновицькій селищній раді після ДТП відбулася зустріч селищного голови Олександра Ковінька з представниками поліції, дорожніх служб, військової адміністрації та іншими відповідальними особами, стосовно обмеження руху та встановлення світлофору на «Кругу» для запобігання виникнення аварійних ситуацій. 

Так, як балансоутримувачем цієї траси є Служба автомобільних доріг у Вінницькій області, то в результаті зібрання було досягнено важливих домовленостей, а саме:

  • з 13 червня цей аварійний відрізок траси буде щоденно патрулюватись в обох напрямках для мінімізації правопорушень, а саме перевищення швидкості в населеному пункті,
  • відновлюється робота зі встановлення камер автоматичної фіксації. Термін ще не визначено, але будуть намагатись пришвидшити процедуру. Поліція патрулюватиме відрізок до встановлення камер,
  • паралельно із цим починається робота і по встановленню світлофору та всіх відповідних змін для того, щоб зробити перехрестя регульованим.

Новини Вінниці / Моторошна автотроща у Вороновиці: одна людина загинула, п’ятеро травмовані, серед яких двоє дітейНовини Вінниці / Моторошна автотроща у Вороновиці: одна людина загинула, п’ятеро травмовані, серед яких двоє дітейНовини Вінниці / Моторошна автотроща у Вороновиці: одна людина загинула, п’ятеро травмовані, серед яких двоє дітей
Макс Мельник

13 червня, 2023