Московські «нащадки ординців» заявили про анексію Херсонщини. Росіянам потрібні дніпровська вода, місцеві овочі та зерно

Новини Вінниці / Московські «нащадки ординців» заявили про анексію Херсонщини. Росіянам потрібні дніпровська вода, місцеві овочі та зерно

Кремлівський режим перетворився на дрібного злодюжку, який поцупив чужий гаманець, а коли схопили за руку, божиться, що то його. Саме крадійські методи Москви мають «знищити» залишкові сподівання іншого світу на те, що з Путіним можна домовлятись. Приклад «дрібного злодюжки» Росія вже демонструє – це заяви про анексію Херсонщини.

Сучасна Росія є класичною імперію, а рашизм – її ідеологія та релігія у певному сенсі. Сутність імперії у захопленні нових земель. Так вчиняв Рим дві тисячі років тому, османи, іспанці, англійці у середньовіччі. Росія зберігає такий підхід. Це аксіома.    

Якщо більшість кримчан у 2014-му раділи владі росіян, сподіваючись на те, що стануть багатше жити, то з Херсонщиною у 2022 році все відбувалось навпаки. Постійні протести місцевих мешканців під жовто-блакитними прапорами змушували окупантів застосовувати зброю, викрадати людей, залякувати. Крім того, депутатський корпус відмовився співпрацювати із загарбниками, тому хоч під дулами автоматів, але формальною легітимності анексії росіяни не досягли.

Більш місяця емісари та пропагандисти відшукували спосіб провести хоч формальний «референдум», а до Херсону завезти кишенькових кримчан. Марно. Бутафорією смерділо від таких планів. Тому росіяни вирішили ще спростити «процедуру» захоплення.

Поки окупанти будують оборонну лінію неподалік Херсону російський віцепрем'єр Марат Хуснуллін, якого цитують кремлівські пропагандисти, каже, що, захоплений регіон займе «гідне місце в російській родині».

«У Херсона велика перспектива і (регіон займе - ред.) гідне місце в нашій «російській родині», - сказав представник уряду.

За його словами, Росія готова забезпечити Херсонщину, з якої вже вивезли десятки тон зерна, і надалі обкрадають фермерів, всім необхідним. Він також пообіцяв відновити дороги, мости, які зруйнувала російська армія при захопленні міста і області.

Фактично нащадки кочовників-ординців заявили про плани щодо анексії регіону. Жодної дискримінації за національною ознакою. Мова про тих, хто використовує середньовічні методи ординців. Тому і нащадки…

Нагадаємо, російські окупанти захопили Херсон і більшу частину області в перші дні війни. Як так сталось, після закінчення війни, ще слід розібратися. За даними британської розвідки, РФ має намір на тривалу окупацію Херсонської області, а її територію хоче включити у «Кримський федеральний округ».

Олег Верлан

17 травня, 2022