Моргунов показав, як будують хірургічний корпус Вінницької лікарні швидкої допомоги (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Моргунов показав, як будують хірургічний корпус Вінницької лікарні швидкої допомоги (ВІДЕО)

Проєкт з модернізації Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги по вулиці Київській, а саме побудова нова хірургічного корпусу, реалізовано на 85%. Про це у Facebook заявив мер Сергій Моргунов.   

Проєкт з модернізації Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги по вулиці Київській, а саме побудова нова хірургічного корпусу, реалізовано на 85%. Про це у Facebook заявив мер Сергій Моргунов.   

«Це стало можливим завдяки мобілізації ресурсів міста та держави. Тільки на спорудження самої будівлі з бюджету громади вже спрямували близько 70 млн грн, а це більше двох третин вкладених інвестицій. І це не враховуючи обладнання.

Новий корпус лікарні швидкої медичної допомоги – це триповерхова будівля з технічним та підвальним поверхами загальною площею 3511 кв м», - підкреслив міський голова.

Він запевняє, що створюються усі умови, щоб медики могли рятувати життя людей. Зокрема, і обладнані за сучасними стандартами відділення екстреної медичної допомоги та відділення інтенсивної терапії.

«Зазначу, що карети швидкої заїжджатимуть безпосередньо в приміщення, це важливо при транспортуванні хворих. Адже прийматимуть у лікарні не тільки мешканців міста - надаватимуть екстрену допомогу й тим, хто постраждав у ДТП в радіусі 100 км», - нагадав очільник міста.

Зараз будівельники продовжують облаштовувати системи «чистих приміщень», принцип організації яких вимагає суворого контролю показників стерильності та мікроклімату. Так, на вході до операційної встановлять безконтактні двері, які відчиняються за сигналом датчику руху. Приміщення оперблоку оздоблене спеціальними HPL-панелями з гігієнічного матеріалу. Прокладені мережі лікувальних газів. Змонтовані ліфти і частина обладнання…

«Докладемо максимум зусиль, щоб повністю оснастити заклад і відкрити його в цьому році», - зазначає мер.