Мінекології відомо про 24 пункти прийому макулатуру і пластику на Вінниччині, але жодного в обласному центрі

Новини Вінниці / Мінекології відомо про 24 пункти прийому макулатуру і пластику на Вінниччині, але жодного в обласному центрі

У вересні 2016 року Міністерство екології та природних ресурсів презентувало інтерактивну мапу сміттєзвалищ.Тепер її доповнили новим інформаційним сервісом, який дозволяє визначити розташування найближчого пункту приймання вторинної сировини.

У вересні 2016 року Міністерство екології та природних ресурсів презентувало інтерактивну мапу сміттєзвалищ.Тепер її доповнили новим інформаційним сервісом, який дозволяє визначити розташування найближчого пункту приймання вторинної сировини.

Як повідомили у прес-службі профільного міністерства, загалом на мапі відображено понад 700 пунктів на всій території України з їх контактними даними та класифікацією видів вторинної сировини, яку там приймають (батарейки, люмінесцентні лампи, макулатура, пластик, скло і тощо). Найбільше таких об’єктів зареєстровано у м.Київ (119),  на Закарпатті (75), а такожна Харківщині (84) та Дніпропетровщині (37).
У Вінницькій області поки що діє 24 пункти прийому вторсировини. Принаймні, за даними міністерства.

Щоб знайти необхідний об'єкт, потрібно під зображенням інтерактивної мапи сміттєзвалищ знайти рядок «Шари» та обрати зі списку "Пункти прийому вторсировини". Позначення на карті змінять свій колір на синій, тепер залишилося серед них вибрати найближчий пункт прийому.

Сервіс працює у тестовому режимі, але вже зараз дозволяє користувачам вносити корективи до розміщеної інформації у випадках, коли пункт приймання вторсировини не було виявлено за вказаною адресою або контактна інформація є неточною.

До того ж, користувачі мають можливість додавати інформацію про нові пункти приймання вторинної сировини, які з'явилися у їхньому населеному пункту, але не вказані на мапі.

"Ми розраховуємо, що зібрана в одному місці інформація про пункти приймання вторсировини не лише спростить їх пошук, але й дозволить залучати все більше громадян до роздільного збирання сміття. Це вкрай актуальна  тема,  враховуючи не лише наші зобов’язання перед ЄС, але й весь той негативний вплив, якого зазнає природа і самі люди через неправильне поводження із відходами", - зазначив міністр Остап Семерак. 

Цікаво, що на мапі не вказано жодного пункту безпосередньо у Вінниці. Містянам відомо про більш десятка таких. Орієнтовно... Мабуть, поки що вони їх не вказували, хоча така інформація була б корисною.

 


Саша ГРИГОРОВСЬКА