Мешканці Вінниччини на нові авто витратили за півроку 30 мільйонів доларів

Новини Вінниці / Мешканці Вінниччини на нові авто витратили за півроку 30 мільйонів доларів

У литпні на Вінниччині зареєстрували 220 нових автомобілів. Загальна сума витрат на покупку нових авто в регіоні склала 9 мільйонів доларів. Лідером продажів став французький бренд Renault.

Впродовж січня-червня 2020 року на Вінниччині придбали 1 тисячу нових автомобілів. Кожна з цих машин в середньому коштувала 30 тисяч доларів. Сума витрат у першому півріччі в регіоні склала 30 мільйони доларів. 

У липні на Вінниччині зареєстрували 220 нових автомобілів. Загальна сума витрат на покупку нових авто в регіоні склала 9 мільйонів доларів. Таким чином можна сказати, що ринок трохи пожвавився, адже в першому півріччі середня кількість куплених авто складала 166 нових машин.

Експерти також зазначають, що "липневим" лідером продажів став французький бренд Renault. У Вінниці зареєстрували 60 автомобілів цієї марки. В трійку найпопулярніших марок увійшли Toyota і Hyundai, – повідомляє сайт з продажу автомобілів RST.ua.

У рейтингу моделей на першому місці минулого місяця у регіоні був кросовер Renault Duster. Крім нього були популярними Renault Sandero та Toyota RAV4. Серед усіх зареєстрованих авто 80% склали кросовери. Кожна третя машина – з дизельними двигунами, а середній об’єм двигуна становив 2 тисячі сантиметрів кубічних.

Щодо загальнонаціональної статистики, то впродовж липня в Україні зареєстрували понад 8,3 тисяч нових автомобілів на суму 260 мільйонів доларів. Цей показник вищий на 10%, ніж за аналогічний період минулого року. У липні реєстрували й автомобілі преміум-класу, серед Aston Martin DBS, BMW 8-Series Coupe, два Mercedes-Benz GT-Class AMG, чотири Porsche 911 та шістнадцять Land Rover Range-Rover.

 

Марина Карабай

17 серпня, 2020