Мера Вінниці Моргунова визнали найвідповідальнішим по обіцянкам та їх виконанню серед міських голів обласних центрів

Новини Вінниці / Мера Вінниці Моргунова визнали найвідповідальнішим по обіцянкам та їх виконанню серед міських голів обласних центрів

Портал «Слово і діло» проаналізував обіцянки мерів великих міст, які вони давали протягом 2015-2020 років, та підрахував рівень відповідальності. Найвищій показник виконаних обіцянок виявився у міського голови Вінниці Сергія Моргунова. Видання вказує, що підводити риски краще у кінці фінансового року, коли відсотки, ймовірно, виростуть, проте, враховуючи місцеві вибори, які призначені на 25 жовтня, підсумувало в останній тиждень перед волевиявленням містян, адже саме діючі голови вважаються фаворитами перегонів у більшості обласних центрів.

Портал «Слово і діло» проаналізував обіцянки мерів великих міст, які вони давали протягом 2015-2020 років, та підрахував рівень відповідальності. Найвищій показник виконаних обіцянок виявився у міського голови Вінниці Сергія Моргунова. Видання вказує, що підводити риски краще у кінці фінансового року, коли відсотки, ймовірно, виростуть, проте, враховуючи місцеві вибори, які призначені на 25 жовтня, підсумували в останній тиждень перед волевиявленням містян, адже саме діючі голови вважаються фаворитами перегонів у більшості обласних центрів.

У виданні зазначають, що під час підрахунків брали до уваги всі обіцянки – передвиборчі зразка 2015 року, а також поточні: виконані, провалені, і ті, що досі перебувають в процесі реалізації.

Як правило, міські голови, які на слуху, давали багато обіцянок, достатньо реалізували навіть попри провалені зобов’язання. Специфіка роботи мерів полягає в тому, що вони мають справу із тривалими інфраструктурними проєктами і часто провалюють не стільки обіцянку, скільки терміни її виконання.

Найбільше намірів протягом каденції виконав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, який реалізував 174 зобов’язання. Це 44% від загальної кількості його обіцянок. Провалив -  Марцинків 82 обіцянки (21%). У процесі виконання ще 141 обіцянка. Відзначимо, що загалом мер Івано-Франківська дав 397 обіцянок.

Друге місце посів мер Києва Віталій Кличко, який виконав 134 обіцянки (41%), провалив 113 (35%). Загалом Кличко за п’ять років дав 324 обіцянки.

Міській голова Дніпра Борис Філатов виконав 129 зобов’язань або 64% від обіцяного. Провалив Філатов майже чверть – 49 обіцянок. Загалом, мер Дніпра дав 201 обіцянку.

Мер Вінниці Сергій Моргунов реалізував 129 обіцянок (72%), провалив – 32 (18%), а в цілому дав 179 зобов’язань.

Достойний результат також у мера Хмельницького Олександра Симчишина, який виконав 120 обіцянок, що становить 67% від загальної кількості (178 обіцянок). Не виконав Симчишин 17 обіцянок (10%).

Таким чином, за версією видання, мер Вінниці є лідером по відповідальності. Адже менше за інших обіцяв те, що складно реалізувати.

Олеся Рудницька

21 жовтня, 2020