Масована атака дронів по РФ та окупованим територіям: росіяни визнають промахи

Новини Вінниці / Масована атака дронів по РФ та окупованим територіям: росіяни визнають промахи

Минулої ночі про атаку безпілотників повідомляють декілька джерел у Росії та на окупованих територіях. Вибухи чули поблизу Москви та Донецьку. Частина окупованої Донеччини залишилась без світла.

Спочатку про гучні події у центральних регіонах РФ. Мер Москви Сергій Собянін та місцеві паблики відрапортували, що «сьогодні вночі зроблено спробу масової атаки безпілотників».

«На даний момент силами ППО збиті БпЛА в районі Наро-Фомінська та Одинцовському міському окрузі, що летіли на Москву», - зазначив Собянін.

За його словами, також ППО вдалося перехопити та знищити декілька БпЛА у Брянській, Тульській та Калузької областях. Постраждалих та серйозних руйнувань, за словами посадовця, попередньо немає.

У Міноборони РФ повідомили, що сили ППО нібито знищили 11 дронів-камікадзе у чотирьох областях. Внаслідок «лучної роботи» один з безпілотників врізався у квартиру на 12 поверсі багатоповерхівки на вулиці Хворостухіна у Тулі. Відомо, що постраждала одна людина — у неї травма стопи. На місці працюють екстрені служби. Усіх мешканців евакуювали з будівлі.

Тепер про Донбас. Через серії вибухів без світла залишилась частина окупованої Донеччини, зокрема половина Донецьку, Макіївка, Маріуполь, дрібніші міста та селища.  

Загарбники підтвердили ураження Старобешевської ТЕС. У мережі з’явилися кадри яскравих спалахів над зануреними в темряву населеними пунктами.

Згідно з повідомленнями у донецьких пабліках, перші вибухи пролунали близько 02:10 в тимчасово окупованому місті Зугрес. Тобто можливе ураження також і Зуївської ТЕС-2. Згодом гучно було в Харцизьку та інших містах і селах довкола Донецька.

Жителі викладали в мережу кадри, на яких на тлі темного неба видно спалахи та чути вибухи. В одному з роликів автори зйомки дуже емоційно реагували на залпи, заявляючи, мовляв, так вони скоро «будуть у Києві». Згодом повідомлялося про приліт у передмісті Донецька.

Ранком так званий глава «ДНР» Денис Пушилін пожалівся, мовляв, «противник намагався завдати збитків енергосистемі регіону». Він визнав, що через масованість удару не все було збито, але що саме атакувало окупантів, так і не уточнив.

Терорист підтвердив тільки пошкодження, внаслідок яких частина тимчасово окупованої Донеччини залишилася без світла, а тому там також перестали працювати котельні.

«Ситуація непроста, але на цей час енергетики вже відновили електропостачання в низці населених пунктів», – спробував Пушилін заспокоїти жителів.

 

У мережі інші пропагандисти заявили, що йдеться про ураження саме Старобешівської ТЕС. Судячи зі спалаху, удар був дуже потужним.

Зазначимо, Старобешевська та Зуївська ТЕС-2 перебувають під контролем росіян з 2014-го.

Олег Верлан

26 листопада, 2023