Масова трудова міграція. Ні, не чули! У службі зайнятості зайнялися працевлаштуванням вінничан за кордоном

Новини Вінниці / Масова трудова міграція. Ні, не чули! У службі зайнятості зайнялися працевлаштуванням вінничан за кордоном

Служба зайнятості офіційно взялася працевлаштовувати вінничан за кордоном, точніше в Ізраїль. І це при тому, що в Україні спостерігається велика трудова міграція, а вітчизняний ринок праці відчуває кадровий голод кваліфікованих робітників.

Служба зайнятості офіційно взялася працевлаштовувати вінничан за кордоном, точніше в Ізраїль. І це при тому, що в Україні спостерігається велика трудова міграція, а вітчизняний ринок праці відчуває кадровий голод кваліфікованих робітників. 
Усі базові центри зайнятості у Вінницькій області вже почали формувати бригади будівельників для відправки на роботу на "Святу землю". Там готові забезпечити "наших" роботою на три роки. 
Як стало відомо NaПарижі з власних джерел, нині подали заявки про включення до реєстру кандидатів на працевлаштування в Ізраїлі 14 мешканців Вінниччини. Із них, як зазначила директор Правобережного районного центру зайнятості м. Вінниці Світлана Кривенко, шестеро жителів обласного центру.

"Поїхати на роботу до Ізраїлю не просто. Там жорсткі вимоги до кандидатів на працевлаштування. Витрати необхідні для оформлення на роботу, наприклад, довідки, медичний огляд беруть на себе робітники. Відбирати працівників буде ізраїльська комісія, яка приїде в Україну", - каже Світлана Кривенко. 


Посадовець додала, що можливість тимчасового працевлаштування кваліфікованих працівників на ринку праці Держави Ізраїль надана українцям  в рамках міждержавної двосторонньої Угоди, укладеної між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль. 
"Ми це не рекламуємо, лише повідомляємо тим, хто приходить до центру зайнятості. Всього на роботу в Ізраїль може поїхати 300 будівельників з України", - зазначила Світлана Кривенко.
Утім, оголошення про працевлаштування у згаданій країні можна побачити на офіційних сайтах Державної служби зайнятості  та Вінницького регіонального центру зайнятості. 


Цікаво, а чи є попит на будівельників на Вінниччині? Начебто, він існує. Відомо, і про безліч будівництв, як в житловом секторі, так і спорудження нових підприємств. У більшості випадків на будмайданчики, мабуть, влаштовує не служба зайнятості, а сама компанія, яка будує. Принаймні, будівельники запевняють, що не дуже розраховують на державну інстанцію. Тепер зрозуміло, чому...  

Саша ГРИГОРОВСЬКА