Малювати почав раніше ніж говорити. Помер відомий художник-карикатурист Василь Петренко

Новини Вінниці / Малювати почав раніше ніж говорити. Помер відомий художник-карикатурист Василь Петренко

Пішов з життя відомий не лише на Вінниччині, а й в Україні художник-карикатурист Василь Петренко. У чоловіка були проблеми з серцем, однак до останнього був вірний професії та покликанню – олівець не випускав із рук до останніх днів. Хоча творчу перерву таки робив. Однак цьогоріч з новими силами повернувся до роботи.

Пішов з життя відомий не лише на Вінниччині, а й в Україні художник-карикатурист Василь Петренко. У чоловіка були проблеми з серцем, однак до останнього він був вірний професії та покликанню – ніколи олівець не випускав із рук. Хоча творчу перерву таки робив. Однак цьогоріч з новими силами повернувся до роботи.

                            

У своїх інтерв’ю В. Петренко часто жартував, що, з олівцем у руці народився. При цьому унікальний художник зізнавався, дійсно – малювати почав раніше, ніж говорити. Його карикатурами рясніли чимало газет і журналів в Україні, у тому числі найпопулярніші гумористичні часописи СРСР  - «Перець» і «Крокодил». Майстерно зображував автор політичну, суспільну та дитячу карикатуру.

«Поховали єдиного на Вінниччині професійного художника-карикатуриста Василя Петренка. Багатолітній художник обласних газет, журналів "Перець" і "Крокодил", телеграфних агентств ТАРС і РАТАУ, переможець престижних міжнародних виставок-конкурсів політичної карикатури, лагідної вдачі чоловік, дуже доброзичливий і щирий, Василь Іванович останнім часом важко хворів.

Останньою його творчою роботою стало художнє оформлення моєї книжки невигаданих історій "УсмішеЧКи" ... Втім, ще ми встигли разом з ним і видавництвом "Твори" підготувати до друку в серії "Бібліотечка журналу "Вінницький край" його художній альбом соціальної та політичної карикатури. На превеликий жаль, автор його вже не побачить...», - написав на своїй сторінці у Facebook  член Національної спілки письменників України, головний редактор журналу «Вінницький край», - Вадим Вітковський.

Продовжив справу батька та став професійним художником син Василя Петренка – Олег.