Маленьким переселенцям у Вінниці влаштували екскурсію до поліції

Новини Вінниці / Маленьким переселенцям у Вінниці влаштували екскурсію до поліції

Поліцейські Вінницького районного управління поліції продовжують підтримувати родини, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії. Так, 19 квітня дітей з Маріуполя, Чернігова та Бахмута правоохоронці запросили до себе в відділ поліції, показали роботу чергової частини, криміналіста, кінолога зі службовою собакою Деном. Також малеча мала змогу посидіти у справжньому поліцейському автомобілі та приміряти захисне екіпірування поліцейських. Завершилась зустріч приємними подарунками та солодощами.

Як повідомляють у Вінницькому райуправлінні, працівників ювенальної поліції ці діти знають з першого дня свого приїзду в Вінницю і бачаться з ними майже щодня. Півтора місяця поліцейські опікуються ними, підтримують та надають необхідну допомогу. За цей час вони стали справжніми друзями, а найголовніше – діти, безтурботне дитинство яких обірвала війна, їм довіряють.

«Сьогодні на територію Вінниці та області продовжують прибувати сім’ї з регіонів, де тривають активні бойові дії. Поліцейські відвідують ці родини, щоб надати допомогу та приділити більше уваги дітям. Ми розуміємо, що зараз дітки-переселенці особливо потребують уваги та позитивних емоцій, щоб відволіктись від того, що їм довелось побачити та пережити, - розповідає керівник Вінницького районного управління поліції Віталій Курчик. – Щоб подарувати частинку добра та тепла, ми вирішили влаштувати для діток маленьке свято з солодощами та подарунками. Адже турбота про них, відновлення їх емоційного стану – це наш обов’язок».

Крім солодощів та подарунків, діти отримали поліцейські шеврони, щоб, коли закінчиться війна, і вони повернуться додому, в них залишились приємні спогади про друзів-поліцейських з Вінниці.

Дітки також прийшли до поліцейських з подарунками, виготовленими з вихователькою у кімнаті емоційної підтримки, роботу якої для них місяць тому організували та облаштували поліцейські.

Макс Мельник

20 квітня, 2022