Майже третина проведених минулої доби на Вінниччині тестів на COVID-19 виявились позитивними

Новини Вінниці / Майже третина проведених минулої доби на Вінниччині тестів на COVID-19 виявились позитивними

На Вінниччині впродовж минулої доби всіма лабораторіями було проведено 2 535 досліджень на COVID-19. Про це на засіданні оперативного штабу з протидії поширенню інфекції повідомив завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України.

На Вінниччині впродовж минулої доби всіма лабораторіями було проведено 2 535 досліджень на COVID-19. Про це на засіданні оперативного штабу з протидії поширенню інфекції повідомив завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України С.Томин.

Із 816 виявлених в області нових випадків захворювання найбільше зафіксовано у Вінниці - 386. У Вінницькому районі підтверджено 41 випадок інфікування, Жмеринському - 35, Мурованокуриловецькому та Тиврівському - по 34, Немирівському - 30, Липовецькому - 27, Могилів-Подільському - 26, Бершадському та Чернівецькому - по 23, Хмільницькому - 20, Тульчинському - 17, Гайсинському - 16, Тростянецькому - 14, у місті Ладижині та в Шаргородському районі - по 13, у Літинському та Іллінецькому - по 12, Томашпільському - дев’ять, Крижопільському - вісім, Піщанському - шість, Теплицькому - п'ять, Чечельницькому - чотири, Барському - три, Калинівському та Козятинському - по два, у Ямпільському районі - один випадок.  

Нині в області хворіє 10 744 особи з них: 809 дітей та 489 медпрацівників.

За словами Степана Томина, загалом в лабораторіях області методом полімеразної ланцюгової реакції за час пандемії досліджено 318 924 зразки. У результаті досліджень у 39 883 осіб був виявлений коронавірус.

Сергій Маламура

5 березня, 2021