Майже над усією Херсонщиною встановлено вогневий контроль – ОК «Південь»

Новини Вінниці / Майже над усією Херсонщиною встановлено вогневий контроль – ОК «Південь»

Керівництво Збройних сил України володіє повною інформацією про логістичні маршрути і перекидання ворогом озброєння і техніки на Південному фронті. Більш того, майже уся окупована територія Херсонської області перебуває під вогневим контролем ЗСУ.

Про це заявила керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Нам відомо, ми відстежуємо і контролюємо ті шляхи, які вони можуть використовувати для остаточного застосування техніки на Південному фронті. І вони усвідомлюють, що вогневий контроль наш якраз перекриває всі материкові шляхи, які вони можуть використовувати гіпотетично. Навіть якщо вони спробують розбити ці колони на маленькі групи, ми готові до цього, і вони теж в цьому обізнані», - зазначила Гуменюк.

Також вона запевнила, що «майже над усією територією Херсонської області тримається наш вогневий контроль».

«Ми продовжуємо нашу бойову роботу, але про перемоги говорити поки рано, потрібно закріпитися у звільнених населених пунктах», - заявила вона.

За словами речниці ОК «Південь», особливості військової операції ЗСУ на півдні пов'язані з ландшафтом регіону, де дуже багато річок, каналів і відкрита степова місцевість.

«Тому тут немає інформаційної відкритості, оскільки це дуже небезпечно для наших підрозділів і населення через загрозу обстрілів з боку ворога. Дуже багато територій заміновано, ми не можемо оголошувати всі наші успіхи, але ми просуваємося і тіснимо росіян - це дуже їх деморалізує», - розповіла Гуменюк.

Вона додала, що моральний стан окупантів також підірвано успіхами ЗСУ при наступі в Харківській області.