Майже кожний третій випадок COVID-19 на Вінниччині серед медиків

Новини Вінниці / Майже кожний третій випадок COVID-19 на Вінниччині серед медиків

У Вінницькій області коронавірус виявлено у 97 медичних працівників. На брифінгу 18 квітня про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він уточнив, що це найбільший показник серед медиків серед усіх регіонів.

У Вінницькій області коронавірус виявлено у 97 медичних працівників. На брифінгу 18 квітня про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він уточнив, що це найбільший показник серед медиків, якщо порівнювати статистику в усіх регіонах.

«Ці 97 випадків зареєстровані у 22 установах охорони здоров'я. Найбільша кількість в Калинівській центральній районній лікарні, яка визначена як опорний пункт в лікуванні хворих коронавірусною інфекцією», - заявив М.Степанов.

Зазначимо, що перші спалахи коронавірусу у Вінниці фіксувалися в міському пологовому будинку №2 і Подільському центрі онкології. Пізніше інфекцію стали виявляти і серед працівників інших медустанов, зокрема лікарні №1.

Як раніше писав NaПарижі, станом на ранок 18 квітня в Україні вже підтверджено 5106 випадків COVID-19. При цьому зафіксовано 133 летальних випадки, а 275 пацієнтів одужали. Найбільше інфікованих діагностовано в Чернівецькій області (840), Києві (770), Івано-Франківській (462), Тернопільській (366) та Вінницькій області (319).

Макс Мельник

18 квітня, 2020