Майже 500 тисяч гривень за алкоголь у вигляді соку

Новини Вінниці / Майже 500 тисяч гривень за алкоголь у вигляді соку

На Вінниччині поліція викрила організовану злочинну групу, яка займалася виготовленням та збутом фальсифікованого алкоголю.

Слідчі поліції Вінниччини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань викрили організовану злочинну групу, яка займалася виготовленням та продажем фальсифікованого алкоголю у великих масштабах. Групу очолював 49-річний житель області, який разом із трьома спільниками налагодив виробництво підпільного алкоголю без відповідних ліцензій. Щоб приховати незаконну діяльність, вони розливали алкоголь у пакування з написом «Сік» і збували його на території Вінницької області.

У лютому 2024 року, після ретельного спостереження, слідчі обласного главку поліції провели обшуки, під час яких вилучили значні обсяги підпільного алкоголю: близько 6 тонн спирту, 600 літрів готової до продажу продукції, понад 200 тетрапаків для розливу, а також ємкості для зберігання і приготування алкогольних напоїв. Крім цього, було знайдено чорнові записи, видаткові накладні та три автомобілі, які використовувалися для транспортування фальсифікату.

Результати експертиз підтвердили, що вилучені рідини є спиртовмісними, але не відповідають державним стандартам України (ДСТУ). Це свідчить про їхню небезпечність для споживання.

Згідно з повідомленням поліції, 49-річному організатору злочинної групи пред'явлено підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 та ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України, що передбачає організацію незаконного виготовлення та збуту алкогольних напоїв, здійснених організованою групою. 

Крім нього, у злочині підозрюються ще троє учасників групи: 26-річний чоловік, 24-річна жінка та 55-річний мешканець Вінницького району. Їм висунули підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 та ч. 2 ст. 204 КК України. Згідно із законом, злочинцям загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених товарів і засобів для їх виготовлення.

 

Поліція закликає громадян бути обережними при купівлі алкогольних напоїв та звертати увагу на походження продукції, щоб уникнути небезпечних підробок.

Михайло Білик

16 серпня, 2024