Магнітні бурі у листопаді: очікується декілька «хвиль»

Новини Вінниці / Магнітні бурі у листопаді: очікується декілька «хвиль»

Науковці намагаються попередити появу магнітних бур. Інколи окрім «запланованих хвиль», наше Сонце додає так звані несподіванки. Наразі вчені кажуть, листопад буде не дуже щедрим на магнітні бурі, і вони будуть відносно слабкими.

Як повідомляє Центр прогнозування космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, протягом місяця відбудеться одразу шість сплесків геомагнітної активності. Сильні магнітні бурі очікуються 1, 13, 14, 18, 19 та 22 листопада.

З 2 по 7 листопада фахівці прогнозують геомагнітні бурі середньої активності. Також підвищена активність на Сонці впливатиме на людей 15-17, 20-21 та з 24 по 26 листопада. Незначну геомагнітну активність агентство океанографічних та атмосферних досліджень прогнозує на 8-12, 23, 29 та 30 листопада.

Всі пов’язують магнітні бурі з впливом на здоров’я. Та не всі розуміють що це за явище і яким чином воно зв’язане зі станом організму. Нагадаємо, магнітна буря – явище, яке виникає у зв’язку зі збуренням магнітного поля земного шару. На нашу магнітосферу беззаперечний вплив має Сонце. Саме після спалахів на сонці Земля починає вібрувати і так виникає магнітна буря.

Магнітна буря впливає, насамперед на стан нервової системи і провокує збуджені емоційні реакції. Метеочутливість – природна реакція організму на стан атмосфери. Саме тому, у людини може змінюватися самопочуття через зміну погодних умов, або через магнітні бурі. А от метеозалежність відносять до більш патологічних станів, які загострюються під час зміни погоди, або під час магнітних бур.

Нагадаємо, потужна магнітна буря, яка почалась 28 жовтня, триває по 1 листопада.

Олеся Рудницька

31 жовтня, 2023