Магнітна буря затягується: вчені прогнозують потужні коливання ще декілька діб

Новини Вінниці / Магнітна буря затягується: вчені прогнозують потужні коливання ще декілька діб

З 29 жовтня на Землі вирує потужна магнітна буря. На перепочинок метеозалежні люди можуть чекати не раніше четверга, 2 листопада.

Про це свідчать дані сайту Meteoagent,

За даними видання, сильна магнітна буря, індекса К-7, обрушилася на Землю 29 жовтня. Геомагнітні обурення тривають і 30 жовтня, але стали трохи слабшими, індекс К-6. Дещо слабшою магнітна буря буде у вівторок, 31 жовтня, тоді сила збурень опуститься до індексу К-5, а вже 1 листопада сила магнітної бурі знову зросте до 6.

Як повідомляє сайт відстеження космічної погоди Spaceweather, магнітна буря 30 жовтня пов'язана з потоком сонячного вітру, який досяг Землі. Його джерелом стала екваторіальна діра на Сонці.

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов'язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв'язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Олеся Рудницька

30 жовтня, 2023