Лукашенко визнав анексію Білорусі Російською Федерацією

Новини Вінниці / Лукашенко визнав анексію Білорусі Російською Федерацією

Українці давно зрозуміли, що навіть бутафорній незалежності Білорусі вже не існує. Держава перетворилась на губернію РФ. Нарешті Олександр Лукашенко визнав це, хоча сили волі сказати напряму у політика не вистачило.

Слова наводимо мовою оригіналу.

«Я всем благодарен. Знаю, никто не спал ночью. Надо было подготовиться в этой ситуации, как себя вести, что сказать людям. И сегодня ночью мы запланировали это совещание, чтобы на эту тему разговаривать», — сказав політик на оперативній нараді.

Більш того, Лукашенко змушений був заявити, що нібито це його ініціатива – «залишити» російські війська у Білорусі.

«Чтобы не было инсинуаций: во время последней встречи в Москве я лично предложил Путину оставить некоторое количество Вооруженных Сил Российской Федерации на юге нашей Белоруссии. Почему? Мне не стыдно об этом сказать: мы не были готовы прикрыть южное направление в данной ситуации», - повідомив Лукашенко.

При цьому, він зазначив, що прочитав про те, що з боку Білорусі було скоєно напад на українську територію російськими військами. Втім, він запевняє, що білоруси у нападі участі не приймають, хоча політично підтримують РФ. Тобто його навіть ніхто не інформував. Сенс? Хто він...  

Усе це свідчить про фактичне припинення існування такої держави як Білорусь, а сама територія вже колишньої країни втягнута у війну проти України. Залишається сподіватися, що білоруси скажуть своє слово щодо втрати незалежності та окупації країни росіянами.

Олег Верлан

24 лютого, 2022