Літинській громаді повернули землі вартістю близько 1 мільйона гривень

Новини Вінниці / Літинській громаді повернули землі вартістю близько 1 мільйона гривень

Літинській громаді повернули дві земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які раніше були незаконно вибрані з комунальної власності.

Літинський районний суд задовільнив два позови Вінницької окружної прокуратури про повернення у власність Літинської територіальної громади двох земельних ділянок загальною площею 4 га, вартістю близько 1 млн грн. 

Прокуратура виявила, що ці земельні ділянки незаконно вибули з комунальної власності через використання підроблених рішень однієї з сільських рад, які нібито надавали ці ділянки у приватну власність. Відповідно до встановлених фактів, ці рішення були підроблені, що дозволило незаконно перетворити комунальні землі на приватні.

«Реагуючи на вказані порушення, прокуратура звернулась до суду з відповідними позовами про витребування зазначених земельних ділянок на користь громади. Після набрання рішеннями законної сили прокуратурою вживатимуться заходи щодо реального виконання вказаних судових рішень про повернення земель у комунальну власність Літинської громади», - зазначено у повідомленні прокуратури.

Додатково повідомляється, що факти підроблення рішень сільської ради про надання земельних ділянок у приватну власність, їх використання та незаконне набуття прав на ділянки комунальної власності розслідуються в межах кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 209 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

 

Михайло Білик

5 серпня, 2024