Ленд-ліз від росіян: у Міноборони РФ офіційно визнали втрату майже усієї Харківщини та призначили «цапа відбувайла»

Новини Вінниці / Ленд-ліз від росіян: у Міноборони РФ офіційно визнали втрату майже усієї Харківщини та призначили «цапа відбувайла»

За офіційною версією Міноборони РФ, мав місце не відступ з Харківської області, не втеча з боями, а «перегрупування». Проте подекуди росіяни значно допомогли ЗСУ, «залишивши» українським військовим техніку. Поки в Європі постачають техніку, але менше, ніж обіцяли, а Штати пересилають, але не завжди все, що потрібно, і чекають на вступ у силу ленд-лізу, окупанти вирішили у цьому плані по суті допомогти. Кількість залишеною у технічно справному стан стані росіянами військової техніки дозволяє вже жартувати з приводу «російського ленд-лізу».

Приміром, російська армія так героїчно «перегрупувалася», що залишила безпілотні комплекси «Орлан-10», наземні станції, антени та заводську документацію. Тобто все це дозволяє навчитись та користуватись.

Більш того, тепер інші російські «Орлани» стануть значно легшю здобиччу для наших військових. Цей «російський ленд-ліз» допомагали отримувати 8 полк ССО та Спецгрупа снайперів «Десна».

Також окупанти залишили танки, БМП, САУ тощо. Як в Ізюмі.

На півночі та сході Харківщини, де немає українських військових, місцеві мешканці повертають українські прапори. Мова про Вовчанськ, Липці, Варварівку, Великі Проходи тощо.

Зважаючи на ситуацію з фактично втратою майже усієї частини раніше окупованої Харківщини, очільник МЗС РФ С.Лавров заявив, що «Росія не відмовляється від переговорів з Україною, але чим більше відкладається процес, тим складніше буде домовитися». Це натяк на те, що Москва втрачає позиції, тому не настільки рішуче погодиться з умовами Києва?

«ЗСУ зупиниться там, де будуть закінчуватися наші інтереси. Україну вже не влаштує ані здавання Росією Криму з Донбасом, ані репарації за «вторгнення». Київ разом із західними союзниками добиватиметься повної капітуляції та демілітаризації РФ», - фактично відповів на чергову пропозицію «про мир на умовах Кремля» секретар РНБО України Олексій Данілов.

До речі, речник МО РФ генерал Конашенков розповів про «успіхи» перед картою України, по якій видно, що росіяни залишили майже усю колись окуповану частину Харківської області. Також неофіційно повідомляється, що у Москві вже призначили винного у розгромі на Харківщині. Прогнозовано ним став генерал-полковник Геннадій Жидко, заступник міністра оборони.

Олег Верлан

11 вересня, 2022