Лавров назвав умову для зустрічі Путіна і Зеленського

Новини Вінниці / Лавров назвав умову для зустрічі Путіна і Зеленського

Кремль сподівається на досягнення прогресу у війні любою ціною, тому не збирається домовлятися про мир. Інакше, але саме цей меседж озвучив очільник МЗС РФ Сергій Лавров. Путін не залишає надію на перелам ситуацію на свою користь.

Міністр закордонних справ РФ заявив, що зустріч Путіна і Зеленського буде нібито контрпродуктивна, якщо її мета полягає тільки в обміні думками. За його словами, керівник Кремля вважає принципово важливим, щоб зустрічі були добре підготовлені.

«Зараз ситуація така і кризова обстановка в Україні, конфлікт так довго визрівав всі ці роки, що накопичилася величезна кількість проблем, тому просто зустрітися і обмінятися «що ти думаєш, а що я думаю» зараз просто буде контрпродуктивно. Зустріч потрібна, як тільки ми будемо мати ясність щодо розв'язки з усіх ключових питань», - заявив Лавров.

У свою чергу прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що прогресу щодо зустрічі президентів поки немає. При цьому він додав, що після діалогу делегацій у Стамбулі зустрічі лідерів не очікується.

Тобто, для Путіна важливо, щоб умови були «підготовлені». Ймовірно, під цим він розуміє досягнення хоча б якихось цілей своєї «спецоперації», яка є повномасштабної війною, де загинуло близько 17 тисяч російських вояків. Не кажучи про втрати мирного населення та військових з боку України.

У той же час радник очільник ОП Михайло Подоляк зазначив, що зараз щодня гине 510-530 російських окупантів, аби у рази збільшити втрати живої сили ворога Україна потребує снарядів для артилерії.

Олег Верлан

28 березня, 2022