Куп’янськ поруч: під час контрнаступу на Харківщині звільнено понад 20 населених пунктів

Новини Вінниці / Куп’янськ поруч: під час контрнаступу на Харківщині звільнено понад 20 населених пунктів

Генеральний штаб підтвердив успіхи Збройних сил України на Харківському та Херсонському напрямках. Якщо на півдні заздалегідь анонсований контрнаступ йде повільно, то на Харківщині подекуди українські військові навіть не зустрічають опору.

Нагадаємо, інформація про серйозне просування наших сил почала надходити з минулого тижня. Через соціальні мережі поширювались фото і відео зі звільнених населених пунктів, про контрнаступ писали також російські «воєнкори» та пабліки. Водночас офіційні українські особи діяли в режимі тиші.

«Я не скажу, що контрнаступ тільки на Херсон. Є напрямок або напрямки - множинні - і ми повинні рухатися вперед. Я хочу, щоб ворог отримав від нас сюрпризи», - пояснив президент В.Зеленський в інтерв'ю ABC News.

Сьогодні, 8 вересня, на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов заявив, що у районі Балаклії ЗСУ вклинилися в оборону супротивника на глибину до 50 км, продовжуються фільтраційні дії у низці населених пунктів.

Зокрема зайнято селище Шевченкове, від якого 38 км по дорозі до Купянська, який окупанти перетворили на «адмінцентр». Місто важливо своїм стратегічним розташуванням на перехресті залізних та автомобільних шляхів.

За неофіційними даними, на Харківщині українські воїни зайшли у села Синиха и Сенькове на річці Оскол. До Куп’янська залишається трохи більше 20 км.

Також Громов зазначив, що загалом протягом тижня звільнено територію площею понад 700 кв. км.

Російські блогери вже почали шукати зраду, заявляючи, що всі знали про накопичення підрозділів ЗСУ на Харківському напрямку, а Балаклею захищали «мобіки», інші підрозділи перекинули на південь.  

Олег Верлан

8 вересня, 2022