Кулеба відреагував на «я їх знищу» Путіна. Каже «у нас є свої плани»

Новини Вінниці / Кулеба відреагував на «я їх знищу» Путіна. Каже «у нас є свої плани»

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на нібито відповідь президента РФ Володимира Путіна, який, прочитавши записку від Зеленського з умовами миру, сказав: «я їх знищу». Український дипломат пояснив, що попри плани Путіна «в України є свої».

Нагадаємо, за даними The Times, російський олігарх Роман Абрамович прилетів до Росії з запискою від Володимира Зеленського для Владіміра Путіна. Нібито в ній містились умови миру української сторони. Вивчивши їх, президент РФ відповів: «Передайте йому, що я їх знищу».

Чи було все саме так, можна лише припускати. Достеменно відомо, що Абрамович є одним з посередників у переговорному процесі. Навіть, як писав The Wall Street Journal, Зеленський попросив США не вводити санкції проти Абрамовича через його «послуги».

В ефірі телемарафону очільник МЗС Дмитро Кулеба прокоментував слова, які приписують Путіну.

«Він (Путін, - ред.) збирався буквально протягом декількох діб захопити Київ і ключові міста України. Я думаю, що тоді він теж сидів і собі думав: «Я їх дуже швидко доб'ю». А нічого з цього не вийшло... Він може будувати там якісь плани, але у нас є свої плани. Це плани на перемогу і на звільнення наших територій», - доволі дипломатично зазначив Кулеба.

Олег Верлан

29 березня, 2022