Куди телефонувати вінничанам, якщо прибудинкові території не чистять від снігу

Новини Вінниці / Куди телефонувати вінничанам, якщо прибудинкові території не чистять від снігу

За два тижні у Вінниці співробітники Муніципальної варти склали три протоколи та 800 приписів за неналежне прибирання прибудинкових територій від снігу. Про це повідомляють у пресслужбі міськради.

За два тижні у Вінниці співробітники Муніципальної варти склали три протоколи та 800 приписів за неналежне прибирання прибудинкових територій від снігу. Про це повідомляють у пресслужбі міськради.

У мерії наголошують, що прибудинкові території багатоповерхової забудови, згідно з Правилами благоустрою території Вінницької міської територіальної громади, мають розчищати від снігу ОСББ та управляючі компанії.

Вони, за словами директора департаменту житлового господарства Романа Фурмана, у період рясних снігопадів для розчистки територій залучали всю наявну техніку та двірників, деякі підприємства - навіть інженерно-технічних працівників.

"Але деякі представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків чомусь вважають, що проїзди вони не повинні чистити. Хоча утримання прибудинкових територій в належному стані, в тому числі й проїздів, - це саме їхній обов’язок. З цього питання ми спілкувалися з Муніципальною вартою. Вони нам допоможуть виявляти порушників і відповідно реагувати", – зазначив Роман Фурман. 

Відповідно до Правил благоустрою території Вінницької МТГ, підприємці зобов’язані прибирати сніг та лід біля своїх закладів – магазинів, торгових центрів, офісів, закладів харчування тощо. Це ж стосується й управлінських компаній та ОСББ. Із порушниками працівники Муніципальної варти спочатку проводять роз’яснювальну роботу. А якщо власник не реагує - він може отримати від 850 до 1700 грн штрафу.

За словами начальника КП «Муніципальна варта» Віталія Чигура, у місті нині створені спеціальні робочі групи, які перевіряють дотримання цих норм суб’єктами господарювання та комунальними закладами у різних мікрорайонах.

"Ми уже склали три адміністративні протоколи та більше 810 приписів на ОСББ та управлінські компанії. Для виконання приписів ми даємо кілька годин, якщо вони цього не роблять тоді складаємо адмінпротокол", – розповів В.Чигур.

Тож, якщо вінничани мають претензії щодо прибирання снігу на своїх прибудинкових територіях або ж не задоволені роботою ОСББ та управлінських компаній, вони можуть звернутися до Ситуаційного центру: (067) 4-102-101, Viber (050) 747-65-63. А також до «Цілодобової варти» – багатоканальний номер 15-60.

Водночас у департаменті житлового господарства нагадують жителям багатоповерхової забудови, що для належного прибирання і розчистки від снігу дворів, не варто залишати свої автівки у проїздах.

Сергій Маламура

15 лютого, 2021