Кремлівські пропагандисти «потопили» давно списаний корвет «Вінниця»

Новини Вінниці / Кремлівські пропагандисти «потопили» давно списаний корвет «Вінниця»

За відсутністю реальних перемог рашисти «вчепились» за корабель, що вийшов з ладу ще 15 років назад. Так, російські пропагандисти заявила, що армія РФ начебто потопила корвет ВМСУ «Вінниця», що стояв на рейді Очакова. Це повідомлення дещо нагадує пошуки Степана Бандери на Донбасі.

Зазначимо окремі моменти. По-перше, ворог собі приписав «потоплення» уже списаного та пошкодженого корабля, що ще в 2007 році вийшов зі строю через пошкодження підводної частини. Коли після 2014 року корвет «Вінниця» повернули із Севастополя до Миколаївщини він тим більше був далеко не бойовою одиницею.

Певний час на флоті розмірковували, що з ним робити, і нарешті на початку 2021-го стало відомо, що було ухвалено рішення списати навчальне судно «Вінниця». У лютому 2021 року було оголошено, що колишній корвет можуть перетворити у музей.

По-друге, у росіян вийшов «розсинхрон», бо поспішили зробити «вкид», не чекаючи офіційної відмашки від Міноборони РФ. На цю показову історію звернуло увагу інформагентство АрміяInform.

Корпус списаного корвета ВМСУ «Вінниця» в об'єктиві дрона рашистів, червень 2022 року, зображення з відкритих джерел

В об’єктив рашистського БПЛА потрапив корпус «Вінниці», що ліг на бік. Ці кадри потім з’явились у відкритому доступі, що власне й дало кремлівським пропагандистам вигадати «перемогу над металобрухтом».

Але тут має місце інша тенденція. Росіяни намагаються взяти під свій контроль гавань Очакова, щоб ближче підступитись до Миколаєва, та нарешті «відкрити вихід» із морського порту в тимчасово окупованому Херсоні. Своєї мети ворогу досягти не вдається. Тому пропагандонам за відсутністю реальних перемог довелось «чіплятись» за корабель, що вийшов з ладу ще 15 років назад.