Кремль через довгі язики та приписки розгорнув репресії про своїх військових: упакували одного з ватажків «ДНР»

Новини Вінниці / Кремль через довгі язики та приписки розгорнув репресії про своїх військових: упакували одного з ватажків «ДНР»

За ґратами в Росії вже перебувають десятки генералів, які «завали» нібито спланований бліцкриг. «Зачищають» російські спецслужби і офіцерів в «арміях» фейкових «республік»-сателітів. Під каток репресій потрапили як росіяни, так і «днрівці». Наприклад, ФСБ РФ вивезла у невідомому напрямку Едуарда Басуріна, «заступника командувача» корпусу «міноборони ДНР», який з 2014 року був одним із спікерів російського квазіутворення та користувався довірою у Москві.

Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє у Facebook припускає, що у намилість Басурін потрапив після того, як спалив намір застосування хімічної зброї у Маріуполі. Заява була публічною та викрила те, від чого Росія хотіла «відхрещуватися».

Розвідники кажуть, що «в системі координат» російських окупантів Басурін – це «велике цабе», по його «тушку» прийшли уже після того, як «маховик репресій» буквально «зажував» командирів на шаблі нижче.

Приміром наша розвідка повідомляє, що з 24 березня по 2 квітня в окупованій Горлівці працювала комісія, що мала виявити причину некомплекту в 3-ій окремій мотострілецькій бригаді окупаційних військ. За документами, ця бригада була укомплектована на 100%, фактичний комплект – лише 55% від штатного складу. І за таку «нестиковку» «люди у цивільному» вивезли у невідомому напрямку уже двох колишніх комбатів 3 ОМСБР окупаційних військ.

В «ДНР» мобілізують майже усе наявне чоловіче населення віком до 65 років. Навіть тих, хто автомат в руках не тримав, змушують йти в атаку. Попри каральні заходи там не можуть забезпечити план по мобілізації. Чоловіків менше, ніж раніше заявлялось.

Олег Верлан

16 квітня, 2022