Командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов: «Йде тиск на генералів. Особливо на тих, які з перших хвилин брали участь в антитерористичній операції»

Новини Вінниці / Командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов: «Йде тиск на генералів. Особливо на тих, які з перших хвилин брали участь в антитерористичній операції»

Командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов, який отримав підозра у справі щoдо авіакатастрофи Ан-26 в Чугуєві Харківській області, вважає, що «йде тиск на генералів», які з перших днів приймали участь в АТО.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов, який отримав підозру у справі щoдо авіакатастрофи Ан-26 в Чугуєві Харківській області, вважає, що «йде тиск на генералів», які з перших днів приймали участь в АТО.

Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» Савіка Шустера в п'ятницю, 18 грудня.

«Я хочу сказати, що неодноразово висловлював пропозиції щодо модернізації, стану техніки. І якби керівництво держави прислухалося б - про морально-застарілу техніку і придбання сучасної, може, і не було б такого результату», - сказав командувач.

За словами С.Дроздова, після оголошення підозри він задає собі питання: «З якою метою і для чого все це робиться? Хто і які цілі переслідує?». На його думку, в даний час на бойових генералів з проукраїнською позицією йде тиск.

«Особливо на тих, які з перших хвилин, з перших годин брали участь в антитерористичній операції», - сказав командувач Повітряних сил.

Також Дроздов заявив, що його підозра налічує 30 сторінок і в ній визначено все, починаючи з військової дисципліни в бригаді, порядку організації та підготовки льотчиків.

«Хоча якщо подивитися на самі Повітряні сили, вони складаються не тільки з командування, але і з інших «стовпів», які контролюють льотну підготовку, підготовку екіпажів, безпеку польотів. У мене є три заступники, у мене є двоє командувачів, підлеглих. У мене є Харківський університет, в якому також є люди, які готують і рішення, і пропозиції, і програми. А всі ці заходи, які перераховані в підозрі, висловлюються особисто мені», - дивується командувач ПС ЗСУ.

Нагадаємо, 25 вересня близько 20:50 на автодорогу Київ - Харків - Довжанський неподалік від Чугуєва впав літак Ан-26. Катастрофа сталася під час планових навчальних польотів, коли літак здійснював посадку на аеродромі військової частини в Чугуєві. На борту перебувало 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 25 людей загинули на місці, два курсанта були госпіталізовані. Вранці 26 вересня один з госпіталізованих помер у лікарні.

Вчора, 18 грудня, стало відомо, що в зв'язку з цією катастрофою ДБР вручило підозру за ст. 416 КК (порушення польотів або підготовки до них), а командуючому Повітряними силами Сергію Дроздову - за ст.425 КК (недбале ставлення до військової служби).

Зазначимо, штаб Повітряних сил ЗСУ розташовано у Вінниці.

Олег Верлан

19 грудня, 2020