Колишньому вінницькому митрополиту подарували «іменний» коньяк із портретом

Новини Вінниці / Колишньому вінницькому митрополиту подарували «іменний» коньяк із портретом

Фото  колишнього єпископа Вінницького і Брацлавського, керівника Вінницької та Хмельницької єпархій Агафангел помістили на етикетку коньяку. Напій під назвою «Митрополит» із «іменною» етикеткою священнику, якого ще пам‘ятають на Вінниччини, подарували на ювілей.

Фото колишнього єпископа Вінницького і Брацлавського, керівника Вінницької та Хмельницької єпархій Агафангела помістили на етикетку коньяку. Напій під назвою «Митрополит» із «іменною» етикеткою священнику, якого ще пам‘ятають на Вінниччині, подарували на ювілей.

Митрополиту Одеському та Ізмаїльському УПЦ Московського Патріархату Агафангелу на 80-річчя подарували пляшку коньяку, який так і називається “Митрополит”. Про це у своєму блозі написав російський богослов Андрій Кураєв. За його словами, упаковка пляшки є схожою на мощевик.

Зазначимо, що богослов поставився до ситуації іронічно, зазначивши:

“Хто багато п’є, той багато спить. Хто багато спить, той не грішить. Хто не грішить, той є чистим душею. Який же висновок? Пий рідний».

Зауважимо, що 80 років Агафангел відзначав ще у вересні 2018 року. Проте про такий подарунок стало відомим лише зараз.

Він народився 2 вересня 1938 року у Липецькій області Росії. В миру – Олексій Саввін. З 1975 року є архиєреєм Української Православної Церкви Московського Патріархату. А з 2009 року — членом Міжсоборної присутності Російської Православної Церкви.

Марина Карабай

12 березня, 2020