Колишньому директору м’ясокомбінату у Літині суд утричі зменшив розмір застави

Новини Вінниці / Колишньому директору м’ясокомбінату у Літині суд утричі зменшив розмір застави

Сьогодні, 27 жовтня Вінницький апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції про застосування як запобіжного заходу у вигляді застави у понад 600 тисяч гривень до колишнього директора м’ясокомбінату. Водночас ВАС ухвалив нову, зменшивши розмір застави до 190 тисяч 320 гривень.

За інформацією джерел NaПарижі, мова йде про ТОВ «Літинський м’ясокомбінат» і 57-річного киянина, який керував підприємством.

Нагадаємо, 11 жовтня правопорушнику оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинена у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення). За такі злочини підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як зазначає пресслужба ВАС, суд частково задовольнив клопотання слідчого та апеляційну скаргу, в якій адвокат просив скасувати рішення міського суду й новою ухвалою застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. 

Слідство встановило, що 2020 року підозрюваний заподіяв шкоду м’ясокомбінату на суму 606 тисяч 496 гривень. До цього призвело те, що по актах він прийняв ремонт та обслуговування автотранспорту, ремонт вакуумних машин, холодильного обладнання та морозильної камери, однак роботи за ними залишилися невиконаними. Водночас кошти підприємство перерахувало Проектно-конструкторському інституту інноваційних технологій, а запчастинами від останнього керівник розпорядився на власний розсуд.