Колишнього нардепа від Вінниччини підозрюють у махінаціях на біржі

Новини Вінниці / Колишнього нардепа від Вінниччини підозрюють у махінаціях на біржі

Народному депутату VІІІ скликання (2014-2019 років) Руслану Демчаку оголосили про підозру через махінації на фондовій біржі. За версією слідства, завдяки «схемі» він отримав 20 млн грн незаконного прибутку.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, колишній парламентар за попередньою змовою із директорами двох приватних підприємств, виступив пособником у маніпулюванні на фондовій біржі учасникам фондового ринку. Такі дії призвели до отримання ним незаконного інвестиційного прибутку у розмірі 20 млн грн.

Крім того, колишній нардеп вчинив фінансові операції з коштами, одержаними злочинним шляхом, та дії, спрямовані на приховування та маскування незаконного їх походження в особливо великих розмірах.

«Викрита незаконна схема пов’язана зі штучним укладанням циклічних біржових угод з метою отримання заздалегідь визначеними особами інвестиційного доходу, є маніпулюванням на фондовому ринку та спрямована на введення в легальний оборот грошових коштів невідомого походження», – йдеться в повідомленні.

Такі кошти в подальшому використовувались національними публічними діячами та відображались в їх деклараціях майнового стану осіб уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування.

За даними ЗМІ, мова йде про Руслана Демчака. Його було обрано у 18-му округу на Вінниччині, звідки родом політик. На минулих виборах Демчак поступився представнику «Батьківщини» О.Мейдичу.

Зважаючи на особливості «махінацій», ймовірність того, що справа дійде до суду, не велика.

Сам Руслан Демчак спростовує цю інформацію.

«В останній час зʼявилось багато зкомбінованої неправдивої інформації із моїм фото. На цей момент я не отримував жодних документів (в тому числі і повідомлення про підозру). Ні від Офісу генерального прокурора, ні від інших органів. Про що повідомив сьогодні офіційним листом на [email protected] та [email protected]

Тому прошу ЗМІ, які поважають гідність і свою репутацію не розповсюджувати відверту «чорнуху».

Цікавим залишається те, кому вигідно компрометувати мене та мою політичну силу. Можливо тій політичній силі, яка сьогодні обслуговує владу і, як виявилось, в якій «через-одного» зрадники та брехуни. Щоб розбавити інформаційний простір створюються фейки про політичних опонентів?! Я був, є і буду патріотом та буду продовжувати працювати на Перемогу та відновлення України!», - зазначив Руслан Демчак.

Зазначимо, сьогодні Служба безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро викрила нардепа від «Слуги народу» Гунька на масштабній корупції. За гроші парламентар обіцяв бізнесмену забезпечити надання в обробіток державні земельні ділянки Національної академії аграрних наук України. Правоохоронці задокументували злочинну діяльність нардепа та його помічників, викривши його «на гарячому» під час отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі $85 тис.

Олег Верлан

8 серпня, 2023