Колишній голова Козятинської РДА розкритував закриття лікарні у райцентрі

Новини Вінниці / Колишній голова Козятинської РДА розкритував закриття лікарні у райцентрі

Колишній голова Козятинської РДА, що у Вінницькій області, Віктор Заїчко поставив кілька риторичних питань щодо роботи місцевих медичних  закладів. В містечку повідомили про закриття районної лікарні, навіть назвали причини, та ціла низка питань залишилась відкритими.

Колишній голова Козятинської РДА, що у Вінницькій області, Віктор Заїчко поставив кілька риторичних питань щодо роботи місцевих медичних закладів. В містечку повідомили про закриття районної лікарні, навіть назвали причини, та ціла низка питань залишилась відкритими.

Про це Віктор Заїчко написав на своїй сторінці в соціальній мережі FB.

«Прийнято рішення про повне призупинення роботи Козятинською ЦРЛ. Голова ОДА Скальський: "Головною причиною високого рівня інфікування коронавірусом медпрацівників є порушення особистої та виробничої дисципліни."
Трішки поправлю: колапс медичної адміністративно-управлінської системи.
Хто приймав рішення про повне призупинення роботи?
Скільки контактних осіб у зв’язку з виявленим коронавірусом?
Які заходи вчинені для самоізоляції цих осіб?
Чому керівництвом лікарні не вжито заходів для розгрупування лікарів та медичного персоналу?
І останнє: і чим ви тепер можете допомогти простим людям, пацієнтам?», - йдеться в його дописі.

Зазначимо, що пост викликав чималу дискусію. Хтось пропонував пану Заїчку долучитись до допомоги, хтось закидав, що він «зловтішається» і робить собі піар на проблемах.

Натомість одна із дописувачів поставила питання рубо:

«Можна довго обливати один одного брудом. Але хтось, нарешті, дасть відповідь на питання, куди йти хворому жителю міста за медичною допомогою, маючи міську лікарню? Чому жителя міста з біллю у вусі два тижні назад у міській лікарні не прийняли??».

Згадка про міську лікарню у Козятині ще більше розпалила суперечку.  І власне, виявила ще одну проблему – не лише в «районці» є проблеми, але й міській лікарні не все гаразд.

В мережі розпочались справжні дебати уже з політичним підтекстом. Звинувачували усіх... Віктор Заїчко на звинувачення в тому, що він «зловтішається» із ситуації зазначив так:

«Публічність та доступність - це головне правило відкритих демократичних країн, в тому числі - комунальних органів. У всякому випадку люди повинні бути проінформовані про порядок роботи та правила. Також до публічної інформації відноситься загальне фінансування та забезпеченість. Ви на моїй сторінці, де я та інші дописувачі висловлюють свої думки. Я можу з ними не погоджуватись, але коментувати нікому не забороняю».

Допис у мережі з‘явився 17 квітня. Що ж відбулася за останні п‘ять днів – в місті та районі?

В Козятині померла від коронавірусу жінка. вона стала третьої жертвою коронавірусу в області. В день, коли це сталось на сайті Козятинської міської ради з‘явилась подяка міського голови Олександр Пузиря усім тим, хто працює в карантин – медикам, рятувальникам, продавцям за сумлінну працю.

На сайті Козятинської районної державної адміністрації сьогодні привітали з днем працівника державної кримінально-виконавчої служби.

Влада намагається додавати позитиву. а от чи здатна вирішивати проблеми, козятинчани не розуміють. 

 

Марина Карабай

22 квітня, 2020