Колишні силовики створили власну раду та збираються "на Київ"

Новини Вінниці / Колишні силовики створили власну раду та збираються "на Київ"

Об'єдналися, щоб відстояти "своє". На Вінниччині пенсіонери різних силових структур створили єдину координаційну раду, щоб добитися підвищення пенсій. На перші загальні загальні збори, які відбулися 29 листопада у Будинку офіцерів, з'їхалося майже тисячу екс-силовиків, зокрема ветерани органів внутрішніх справ, Збройних сил України, Державної податкової служби, Зовнішньої розвідки України, афганці, чорнобильці, ракетники, Служби безпеки України, служби цивільного захисту, Міжнародної асоціації офіцерів спецпідрозділів по боротьбі із організованою злочинністю, тощо.

Об'єдналися  щоб відстояти "своє". На Вінниччині пенсіонери різних силових структур створили єдину координаційну раду, щоб добитися підвищення пенсій. На перші загальні загальні збори, які відбулися 29 листопада у Будинку офіцерів, з'їхалося майже тисячу екс-силовиків. Зокрема були присутні ветерани органів внутрішніх справ, Збройних сил України, Державної податкової служби, Зовнішньої розвідки України, афганці, чорнобильці, ракетники, Служби безпеки України, служби цивільного захисту, Міжнародної асоціації офіцерів спецпідрозділів по боротьбі із організованою злочинністю, тощо.

Люди, обурені, адже більше року вони добиваються, як самі запевняють, свого законного права на збільшення пенсійних виплат. Однак їх вимоги і мітинги та ходіння у найвищі кабінети держави не дали ніякого результату.

Зокрема, на Вінниччині на збільшення пенсій очікують понад 21 тисяча екс-працівнитків силових структур. Кажуть, що востаннє перерахунок їм здійснювали у 2012 році. Наразі більшість отримує "мінімальні" виплати. Коли їх колеги, які виходять на пенсію зараз - мають щонайменше вдвічі, а подекуди, і втричі більші суми.

Вінницькі пенсіонери-силовики написали звернення до президента, уряду та Верховної Ради, в якому вимагають виконати закон, і здійснити перерахунок виплат. Більше того, вони просять в державному бюджеті на наступний рік кошти уже для збільшених пенсій.

Більше того, вже на вівторок, 5 рудня, ветерани та пенсіонери силових структур анонсували загальноукраїнський мітинг у столиці. Чи відчують  вони результат у  "своєму гаманці" після  об'єднання та страйків, побачимо пізніше.

Раніше NaПарижі повідомляв, що замість колишніх правоохоронців гідних пенсій до "Книжки" прийшли вимагати військові пенсіонери.

 

Саша ГРИГОРОВСЬКА

Саша Григоровська

30 листопада, 2017