Коли відновлять рух потягів через Вінницю до Львова? В «Укрзалізниці» повідомили, що відремонтували колії

Новини Вінниці / Коли відновлять рух потягів через Вінницю до Львова? В «Укрзалізниці» повідомили, що відремонтували колії

Коли поновиться сполучення через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль? Наразі це вже залежить не від залізниці, адже залізничники ремонт колії завершили менш ніж за добу. Слово за військовою адміністрацією в регіоні, позаяк це питання безпеки.

Про це повідомляє «Укрзалізниця». 

Станом на вечір 14 травня, рейси «Укрзалізниці», що традиційно прямували подільським регіоном через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль, продовжують курсувати в об'їзд (Козятин – Шепетівка) внаслідок робіт по ліквідації наслідків суботніх обстрілів у регіоні. Відповідаємо на декілька типових питань з цього приводу:

У неділю залізничники завершили роботи з відновлення ушкодженої внаслідок вчорашнього обстрілу колії на Хмельниччині, наразі очікуємо на дозвіл відновлення руху.

Також в УЗ відповіли на найбільш актуальні питання пасажирів.

Як доїхати з квитком до Вінниці, Хмельницького, Тернополя, якщо поїзд туди не йде?

Аякже! Для доставки пасажирів з/до станцій на дільниці Вінниця — Хмельницький — Тернопіль ми організували шатловий рух приміськими поїздами. Усі вони курсують орієнтовно раз на дві години, іноді очікують довше для зручної пересадки на конкретний рейс.

Опція 1: Хмельницький — Вінниця — Козятин-1, якщо ви прямуєте у київському або запорізькому напрямках.

Опція 2: Козятин-1 — Вінниця — Хмельницький для пересадки з київський і дніпровських поїздів.

Опція 3: Чорний Острів* — Тернопіль — Красне доставить вас на поїзди в напрямку Львова, Києва, Перемишля.

Опція 4: Красне — Тернопіль — Чорний Острів* надає змоги дістатися Хмельницького пересадкою насамперед з міжнародних та карпатських рейсів.

*Автобусні шатли від Хмельницького вокзалу до станції Чорний Острів продовжать безкоштовно підвозити пасажирів до моменту відновлення повноцінного залізничного руху дільницею.

Чи можу я здати квиток?

Можете. У будь-якій касі. Повертаємо 100% коштів у разі неможливості дістатися свого рейса з причини зміни маршрута.

Я зустрічаю людину, яка їде в об'їзд вашим рейсом. Коли цей рейс прибуде? Мені турбуватися?

Залізничники приділяють величезну увагу безпеці курсування, наші диспетчери «ведуть» кожен рейс цілодобово — зараз українськими коліями їдуть і перші особи держав, і евакуйовані та поранені цивільні, і стратегічні вантажі, відтак ми максимально уважні. Тому турбуватися точно не варто. А слідкувати за всіма затримками ви можете навіть самостійно на порталі "уз-веземо".

Олеся Рудницька

15 травня, 2023