Коли у січні найкраща риболовля? Поради вінничанам від фахівців

Новини Вінниці / Коли у січні найкраща риболовля? Поради вінничанам від фахівців

Для вінницьких рибалок опублікували календар, щоб краще орієнтуватися, коли найкращий кльов у січні 2023-го?

У Вінницькому рибоохоронному патрулі розповіли, яку рибу краще ловити в січні.

«Для досвідчених рибалок навіть морози і поганий кльов не завада! Гарний улов можна здобути у певний час та відповідному місці.

Більшість видів риби у цей час малорухливі й неактивні через нестачу кисню і сонячного світла у водоймах. Але ти можеш зловити непогану плотву, окуня, підлящика, піскаря, щуку, ляща, жерлицю й густеру.

Щоб упіймати гарну рибину, використовуй прикорм тваринного походження. Наприклад, шматки риби, черв’яки, мотиль, моль та мальок», - йдеиться у повідомленні.

Сприятливі дні для риболовлі в січні

До речі, 12–14 січня, якщо погода буде тихою і вдарять морози, риболовля буде чудовою. Адже риба не любить часту зміну температури і сильні вітри.

А 24 січня риба може мігрувати до сприятливих місць, біля штучних ополонок та лунок. Тому найкращий кльов буде там, де вони є, адже там більше кисню. З ям у сприятливу погоду добре клює лящ, тому подбай про прикорм і снасті для нього.

Коли риба не клюватиме? 3–7 січня. Кльову у ці дні очікувати не варто, хоча ці дні є фазою зростаючого Місяця. Але якщо ти все-таки хочеш піти на риболовлю, вибирай для цього глибокі й чисті озера або штучні водосховища. Так шанси на улов зростуть.

19–23 січня риба не клюватиме. Це пов’язано зі зміною погодного і температурного режиму. В холодний і сніжний час риба ховається, тому клювання нестійке і краще не витрачати час на риболовлю в ці дні.

Макс Мельник

3 січня, 2023