Хвилина мовчання та квіти: у Вінниці без провокацій та сутичок відзначають 73-річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій

Новини Вінниці / Хвилина мовчання та квіти: у Вінниці без провокацій та сутичок відзначають 73-річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій

Без провокацій та сутичок відбулася у Вінниці 9-го травня церемонія вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні. З нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом сотні містян зібралися на Європейській площі із квітами в руках та червоними маками на одязі. Серед городян, представників влади, духовенства та сучасних військових із орденами і медалями вирізнялися ветерани - ті, хто кував перемогу на фронті.

Без провокацій та сутичок відбулася у Вінниці 9-го травня церемонія вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні. З нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом сотні містян зібралися на Європейській площі із квітами в руках та червоними маками на одязі. Серед городян, представників влади, духовенства та сучасних військових із орденами і медалями вирізнялися ветерани - ті, хто кував перемогу на фронті.

Останні трагічні роки для України внесли корективи у відзначення 9 травня. Тепер вінничани несуть квіти до Меморіалу Слави та пам’ятника Героям АТО, аби віддати шану загиблим воїнам і у сучасній війні на Донбасі.

Щоправда, зазначимо, що за дотримання громадської безпеки під час заходів мітингу-реквієму стежили чимало правоохоронців.