Хмільничанину Владиславу Українцю присвоїли звання Герой України. «Золоту зірку» Зеленський вручив вдові захисника

Новини Вінниці / Хмільничанину Владиславу Українцю присвоїли звання Герой України. «Золоту зірку» Зеленський вручив вдові захисника

Героїчні вчинки українських захисників у перші дні повномасштабної війни назавжди викарбовано у людській пам’яті. Під час оборони Антонівському мосту поблизу Херсона 24 лютого загинув лейтенант Владислав Українець. Підрозділ під його командуванням знищив дві одиниці ворожої військової техніки разом із особовим складом.

Під час виходу батальйону з оточення разом із підлеглими лейтенант здійснював прорив. Владислав Українець вирішив закріпитись і зайняти оборону, аби забезпечили прохід колони батальйону.

Вдалось знищити близько 50 ворогів. Рятуючи життя побратимів, Владислав потрапив під кулеметний обстріл. Він загинув на Антонівському мосту. 

Під час вручення ордену «Золота Зірка» був присутній тримісячний син Героя - Андрійко. Боєць не дожив до його народження.

Вічна слава Герою!

Тіло Владислава Українця вдалося повернути додому після звільнення Херсона. Поховали Героя в рідному Хмільнику, що на Вінниччині… Був на прощанні і новонароджений син, який так і не побачив батька.

Катерина Українець, дружина Героя, завагітніла за кілька місяців до широкомасштабного вторгнення. Під час останніх розмов із чоловіком вона якраз обговорювала ім’я первістка, будували плани на майбутнє та були такими щасливими…