Хлопцю загрожує тюрма через те, що у Вінниці знайшов банківську картку та зняв з неї гроші

Новини Вінниці / Хлопцю загрожує тюрма через те, що у Вінниці знайшов банківську картку та зняв з неї гроші

До 8 років ув’язнення світить 19–річному жителю Одеської області. У Вінниці у банкоматі хлопець побачив залишену кимось картку, скористався нею, витративши впродовж одного дня понад 10 тисяч гривень. На пошуки «щасливчика» у поліції пішло більше тижня.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 35-річна жителька Хмільницького району 13 листопада заявила про те, що випадково залишила картку в банкоматі. Згідно з виписками з карткового рахунку потерпілої поліцейські встановили, що протягом всього дня невідома особа здійснювала розрахунки цією карткою в магазинах обласного центру.

Завдяки перегляду камер відеоспостереження, 21 листопада правоохоронці встановили особу правопорушника, причетного до злочину.

Як з'ясували правоохоронці, чоловік не повідомив про знахідку, а спробував розрахуватися нею. Після вдалої купівлі він декілька разів розраховувався в магазинах та грав в онлайн-казино. Загалом підозрюваний витратив понад 10 000 гривень, а потім картку спалив.

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка).

Макс Мельник

22 листопада, 2023