Хлопчик, який вижив після ракетного удару по Вінниці, відвідав місце загибелі матері

Новини Вінниці / Хлопчик, який вижив після ракетного удару по Вінниці, відвідав місце загибелі матері

Роман Олексів, хлопчик, який вижив під час російського ракетного удару по Вінниці у 2022 році, вперше за два роки повернувся до рідного міста.

Два роки потому після трагічних подій 14 липня 2022 року, коли російські ракети вдарили по Вінниці, Роман Олексів разом з батьком повернувся до міста, щоб вшанувати пам'ять своєї матері. Про це повідомив батько хлопчика на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні для нас був дуже особливий і одночасно непростий емоційно день, якого Роман чекав два роки і до якого ми поступово готувалися і йшли, " - написав батько Романа, Ярослав Олексів.

Вінниця зустріла Романа тепло, хоча біль та спогади про трагічний день були все ще свіжі. Хлопчик хотів побувати там, де востаннє бачив свою маму, і де відбувся страшний ракетний удар. Попри те, що місто змінилося, пам'ять про той день залишилася в Романа в найдрібніших деталях.

Роман і його батько також мали приємність зустрітися з друзями з ДСНС, з якими вони вже давно спілкуються, але зустрітися "вживу" вдалося вперше. Вони також відвідали Вінницьку обласну дитячу клінічну лікарню, де Роман провів перші три дні після трагедії.

Однією з найбільш емоційних зустрічей була зустріч Романа з його вірним другом - улюбленцем Ларсом, який чекав його всі ці два роки.

Роман Олексів, який під час ракетного удару по Вінниці отримав 80% опіків тіла і втратив маму, продовжує демонструвати неймовірну стійкість і силу духу. Після року лікування в Німеччині, де йому зробили 31 операцію, та продовження реабілітації у Львові, Роман знову повернувся до занять танцями. Його повернення до Вінниці, до місця, де відбулася трагедія, є символом пам'яті, сили та відваги.

Михайло Білик

3 липня, 2024