Харків руйнують місто за прямою вказівкою Путіна – МВС

Новини Вінниці / Харків руйнують місто за прямою вказівкою Путіна – МВС

Обстріли Харкова російськими окупантами не вщухають з початку вторгнення РФ в Україну. Загарбники руйнують 1,5-мільйонне місто за прямою вказівкою глави Кремля Путіна.

Як розповів радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, через постійні бомбардування у місті практично не згасають пожежі. За його словами, зараз Харків є найболючішим місцем в Україні.

«Найболючіше місце в Україні – це Харків. Харків – це катастрофа. Сьогодні знову були обстріли та пожежі. Місто руйнується за прямою вказівкою Володимира Путіна», – наголосив радник голови МВС.

За інформацією Харківської міської ради, у місті зруйновано близько 600 житлових будинків внаслідок ракетних та авіаударів російських окупантів. Ці будинки не підлягають відновленню, тому люди фактично втратили житло. Також у Харкові ворог розбомбив 50 шкіл, низку медустанов, зокрема пологового будинку.

З чим пов’язана така лють Путіна? Можливо, причин декілька. По-перше, нинішній спротив оборонців міста. А по-друге – провал плану 2014 року по захопленню Харкова. Тоді російські «гастролери» влаштували мітинги та навіть повішали російський прапор на будівлю ОДА.

Українські правоохоронці незабаром його зняли, колаборантів та росіян вигнали. Це було гучним ляпасом Путіну, радники якого вже бачили створення «новоросії» з центром у цьому місті. Тому нині Харкову вирішили помститися. На цю версію вказує навіть те, що місто почали бомбити з 5-ої години ранку 24 лютого, не пропонуючи здаватися…  

Олег Верлан

15 березня, 2022