ХАМАС використовував захоплену росіянами в Україні західну техніку для дискредитації ЗСУ в очах світу

Новини Вінниці / ХАМАС використовував захоплену росіянами в Україні західну техніку для дискредитації ЗСУ в очах світу

Хоча у США та ЄС доволі обережно пов’язують атаку угруповання ХАМАС з Іраном та Росією, не кажуть, що саме «вагнерівці» готували терористів перед нападом, проте прислухаються до російської ІПСО щодо «постачання до Гази зброї з України». Масштабна кампанія з дискредитації України на Близькому Сході у самому розпалі. Тому у ГУР заявили, що саме росіяни передали терористам ХАМАС захоплену в ході бойових дій в Україні зброю.

Нагадаємо, російські пропагандисти майже одразу після атаки терористів на Ізраїль почали розганяти тему української зброї. На жаль, офіційно Київ раніше не казав, що війна є війною, тому не тільки ЗСУ захоплюють трофеї, а й наші військові втрачають озброєння. Москва випередила в інформаційній війні знову, а цю атаку спрямувала на ізраїльтян, європейців та американців.

Пояснення від пресслужби ГУР про трофейну техніку, яку саме Москва передала ХАМАС, з’явилось лише сьогодні. Так, трохи запізно. Точніше, знову на випередження українські силовики не спрацювали. Тому доводиться виправдовуватися.  

Зважаючи, що процес у Москві запустили, то у ГУР прогнозують стандартний набір дезінформації, до якого входять замовні РФ «розслідування західних журналістів» для дискредитації України.

Розвідка підкреслює, що чергова провокація ворога націлена на дискредитацію Збройних сил України та повне припинення військової допомоги нашій країні з боку західних союзників. Ба більше, ці «розслідування» мають стали аргументом трампістів у Штатах, які намагаються зменшити допомогу ЗСУ.  

У ГУР додають, що для переконливості російські спецслужби мають намір використати відповідні коментарі зрадника з української прикордонної служби старшого лейтенанта Руслана Сирового, який нещодавно втік до Москви.

Олег Верлан

9 жовтня, 2023