Керівника Тульчинської прокуратури звільнили через підозру у хабарі

Новини Вінниці / Керівника Тульчинської прокуратури звільнили через підозру у хабарі

Після пів року очікування, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів ухвалила рішення про звільнення

У лютому 2023 року суспільство сколихнула новина про затримання керівника Тульчинської прокуратури Пилипа Хоменка за підозрою в отриманні хабаря. Ця подія стала черговим прикладом проблеми корупції в органах влади, яка підриває довіру громадян до державних інституцій. Лише через пів року після отримання підозри, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів ухвалила рішення про його звільнення з посади.

Затримання Пилипа Хоменка відбулося в контексті розслідування, яке проводили працівники Державного бюро розслідувань (ДБР). За даними слідства, у лютому 2023 року поліцейські Тульчинського районного відділу ГУНП у Вінницькій області під час патрулювання виявили на узбіччі дороги два вантажні автомобілі з незаконно зрубаним лісом. Цей транспорт належав підприємству «Тульчинський райагроліс».

Пилип Хоменко, який тоді очолював Тульчинську прокуратуру, вступив у змову з Михайлом Мургою, що мав приятельські стосунки з керівником «Тульчинського райагролісу». За свої "послуги" Хоменко вимагав 4 тисячі доларів, що й стало підставою для його затримання.

Дисциплінарна скарга про вчинення проступку прокурором Хоменком була подана керівником Вінницької обласної прокуратури, що і стало початком офіційного розгляду його справи у Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів.

 

Михайло Білик

23 серпня, 2024