Казкові персонажі з’явилися на стінах дитячого відділення психоневрологічної лікарні імені Ющенка (ФОТО)

Новини Вінниці / Казкові персонажі з’явилися на стінах дитячого відділення психоневрологічної лікарні імені Ющенка (ФОТО)

Вінницькі художниці взялись за розпис стін лікарні безкоштовно. Гроші на матеріали вдалось зібрати завдяки проведеним в Ющенко екскурсіям.  

Вінницькі художниці взялись за розпис стін лікарні безкоштовно. Гроші на матеріали вдалось зібрати завдяки проведеним в медичному закладі екскурсіям.  

Як розповіла "Суспільному" ініціаторка процєкту Тетяна Рибак, яка власне й проводила екскурсії по лікарні, таку суму вдалось зібрати за 6,5 місяців. Загальна сума склала близько 15 тисяч гривень. Це, каже, частина грошей за квитки, частина — благодійні внески. На ці гроші закупила фарбу, пензлі.

За чотири дні вінницькі художниці Марина Карпенко та Ірина Прокопчук розписали чотири стіни. Жартують, робили, все за чай з цукерками, однак головною метою для них було створити максимальний затишок для хворих.

Найбільше сил пішло на шестиметровий стінопис, який тепер прикрашатиме стаціонарне відділення, що розраховане на 50 ліжок.

Попросила волонтерів зробити казкові стінописи завідувачка дитячого відділення Анастасія Свинарчук. Каже: на консультації та лікування сюди їдуть діти зі всієї України.

За словами психолога відділення Аліни Хранітель, ці малюнки допомагатимуть дітям швидше одужати, налаштовуватимуть на позитивні емоції.

Новини Вінниці / Казкові персонажі з’явилися на стінах дитячого відділення психоневрологічної лікарні імені Ющенка (ФОТО)Новини Вінниці / Казкові персонажі з’явилися на стінах дитячого відділення психоневрологічної лікарні імені Ющенка (ФОТО)Новини Вінниці / Казкові персонажі з’явилися на стінах дитячого відділення психоневрологічної лікарні імені Ющенка (ФОТО)