Кабмін затвердив суботи, в які вінничани працюватимуть

Новини Вінниці / Кабмін затвердив суботи, в які вінничани працюватимуть

В 2018 році в Україні на суботу перенесуть п'ять робочих днів. Відповідне розпорядження Кабмін прийняв сьогодні, 11 січня, на засіданні.

В 2018 році в Україні на суботу перенесуть п'ять робочих днів. Відповідне розпорядження  Кабмін прийняв сьогодні, 11 січня, на засіданні.

Зміни ухвалено задля забезпечення раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкування Міжнародного жіночого дня (8 березня), Дня праці (1 травня), Дня Конституції України (28 червня), Різдва (25 грудня) і Нового року (1 січня 2019 року).

Відповідно до урядового документу, цьогоріч перенесено робочі дні з: п’ятниці 9 березня на суботу 3 березня, з понеділка 30 квітня на суботу 5 травня, з п’ятниці 29 червня на суботу 23 червня, з понеділка 24 грудня на суботу 22 грудня, а також з понеділка 31 грудня на суботу 29 грудня.

Що привертає увагу? Якщо раніше уряд робив робочий день вихідним, а відпрацьовували його згодом, інколи через кілька місяців, то тепер у переважній більшості "переносів" передбачається "авансове" відпрацювання.  

Нагадаємо, з 2017 року в Україні вважається вихідним 25 грудня, коли святкується католицьке Різдво. У зв'язку з цим оголошено робочим днем 2 травня.

Саша ГРИГОРОВСЬКА