Кабмін виіршив скасувати управління Держпраці у Вінницькій області

Новини Вінниці / Кабмін виіршив скасувати управління Держпраці у Вінницькій області

Уряд схвалив реформу регіональної структури Державної служби України з питань праці (Держпраці). Ключова зміна — це скорочення кількості територіальних управлінь за рахунок створення міжрегіональних управлінь, юрисдикція яких буде поширюватись на територію кількох областей. Відповідно Вінниччина втрачає «власний» підрозділ.

У Житомирській, Хмельницькій та Вінницькій областях діятиме Центрально-Західне міжрегіональне управління Держпраці.

За задумом, відповідно, й інспектори Держпраці реалізуватимуть свої повноваження за міжрегіональним принципом, а інспекторський склад концентруватиметься залежно від оперативних завдань. Фахівці будуть спрямовуватися в той регіон, що має більшу потребу в цьому.

Таким чином у Кабміні хочуть оптимізувати кількість адміністративного персоналу та вивільнити додаткові ресурси для загального збільшення ефективності роботи відомства. Крім того, уряд вважає, що реформа зробить роботу Держпраці прозорішою. 

Прикладів створення міжрегіональних управлінь достатньо. Вони працюють у структурі АМКУ, ФДМ, ДБР, Мін’юсту тощо. Головні офіси розташовані як у Вінниці, так і у Хмельницькому. Де саме буде кабінет головного держінспектора праці, наразі не відомо. 

Наразі вінницьке управління працює у штатному режимі.

Макс Мельник

14 січня, 2022