«Історія розставить все і всіх на свої місця»: голова Тростянецької ОТГ прокоментувала обшуки у себе та бухгалтера селищної ради

Новини Вінниці / «Історія розставить все і всіх на свої місця»: голова Тростянецької ОТГ прокоментувала обшуки у себе та бухгалтера селищної ради

Очільниця Тростянецької ОТГ на Вінниччині Людмила Червонецька публічно прокоментувала проведення слідчих дій правоохоронцями у будівлі селищної ради та в помешканнях її і бухгалтера.

Очільниця Тростянецької ОТГ на Вінниччині Людмила Червонецька публічно прокоментувала проведення слідчих дій правоохоронцями у будівлі селищної ради та в помешканнях її і бухгалтера.

Нагадаємо, низку санкціонованих обшуків у Тростянці поліція провела 9 січня.

За словами місцевих активістів, причиною обшуків є нібито витрачені не за призначенням гроші на облаштування селищного парку, який наразі став окрасою райцентру.

У своїй заяві, розміщеній на сайті селищної ради, очільниця громади повідомила, що проведені слідчі дії стосуються виконання ухвали Вінницького міського суду від 19 грудня 2019 року.

Людмила Червонецька наголошує, що аудитори ще у листопаді 2018 року завершили проведення перевірки фінансово-господарської діяльності Тростянецької селищної ради за період з 1 січня 2014 року по листопад 2018 року.

«Згідно Акту ревізії від 16 листопада 2018 року жодних порушень не виявлено. По друге: правоохоронним органам працівниками Тростянецької селищної ради були надані всі документи згідно з ухвалою суду від 19 грудня 2019 року, про що складено протоколи виїмки від  9 січня 2020 року. По третє: жодній посадовій особі та працівникам селищної ради не було винесено звинувачень у злочині і жодному не повідомлено про підозру», - зазначає Л.Червонецька.

Вона також просить журналістів, щоправда, не уточнює, яких видань, «набратися терпіння» і нагадує, що «ми живемо в державі, де закон рівний для всіх, де честь і гідність кожної людини не попирається без доведених фактів».

«Тростянецька селищна рада, всі структурні підрозділи та комунальні установи Тростянецької об’єднаної територіальної громади працюють і будуть працювати, будували і будуть будувати, були з людьми і залишимось з людьми, захищали їх права і будемо захищати! А історія розставить все і всіх на свої місця». – зазначає голова ОТГ.