Ірина Борзова сказала, коли буде вакцинуватися, та закликала депутатів облради «не маніпулювати»

Новини Вінниці / Ірина Борзова сказала, коли буде вакцинуватися, та закликала депутатів облради «не маніпулювати»

Парламентарка Ірина Борзова під час сесії Вінницької облради звернулася до «окремих депутатів» із закликом «не маніпулювати про вакцини, використовуючи трибуну». Це стосується «пропозицій» спочатку вакцинуватися уряду, Офісу президента та нардепам. У відповідь вона наголосила, що своє щеплення запланувала на понеділок 1 березня і запросила деяких присутній доєднатися…  

Парламентарка Ірина Борзова під час сесії Вінницької облради звернулася до «окремих депутатів» із закликом «не маніпулювати про вакцини, використовуючи трибуну». Це стосується «пропозицій» спочатку вакцинуватися уряду, Офісу президента та нардепам. У відповідь вона наголосила, що своє щеплення запланувала на понеділок 1 березня і запросила деяких присутніх доєднатися…  

«Сьогодні на сесії депутатка обласної ради Івасюк Ірина зачитала звернення (від фракції), в якому зазначила, що немає інформації про якість, ефективність і безпечність вакцини Covishield та в зверненні вимагали забезпечити українців вакциною, яка схвалена до використання ВООЗ», - пояснила І.Борзова.

Парламентарка назвала це неправдою і здивувалася, що вона лунає з трибуни обласної ради. 

«Її дозволили використовувати в 50 країнах світу, зокрема в Британії, Великобританії, Європі. Ця вся інформація є на сайті МОЗ. Тому депутати, які представляють обласну раду, не можуть говорити, що вакцина AstraZeneca/Covishield не рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я», - підкреслила пані Ірина.

Вона нагадала, що керівник департаменту охорони здоров’я Ольга Задорожна повідомила депутатам, що саме на тому ж індійському заводі виготовляють і вакцину АКДС, якою протягом останніх 5 років проводять щеплення дітям в Україні.

«Я хочу підтримати наших лікарів мобільних бригад, які першими проходять вакцинацію. Щоб ні в кого не було сумнівів у вакцині AstraZeneca/Covishield, теж зроблю щеплення в понеділок. Запрошую і Андрія Ковальова, який закликав мене робити щеплення і хотів перевірити, як я роблю вакцинацію», - зауважила депутатка.

Зважаючи на ситуацію із щепленням, можливо слід чекати на челендж по вакцинації політиків чи публічної відмови.

Олег Верлан

26 лютого, 2021