Іноземець спробував заплатити хабар прикордонникам на Вінниччині

Новини Вінниці / Іноземець спробував заплатити хабар прикордонникам на Вінниччині

У Могилів-Подільському, міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський - Отач», 46-річний іноземець із республіки Узбекистан, намагався протягом 25 квітня перетнути державний кордон на територію України без обов’язкової процедури контролю.

Він пропонував інспектору прикордонної служби суму у 400 доларів США за цю послугу. Однак виявилося, що у нього закінчився строк перебування на території України ще у 2022 році, тож ця спроба в’їзду була незаконною.

Правопорушника затримали у процесі, вилучивши при цьому грошові кошти. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання за процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури. Повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Оперативний супровід забезпечували працівники Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області, а процесуальне керівництво здійснює Могилів-Подільська окружна прокуратура.

Михайло Білик

29 квітня, 2024