Іноземець переплив Дністер «на спір»

Новини Вінниці /  Іноземець переплив Дністер «на спір»

На Вінниччині прикордонники затримали громадянина Молдови, який переплив річку Дністер заради спору з друзями.

5 серпня, прикордонники Могилів-Подільського загону затримали громадянина Молдови, який намагався незаконно перетнути український кордон вплав. За словами затриманого, він був на відпочинку з друзями, коли після кількох келихів алкоголю погодився на спір і вирішив переплисти Дністер.

«Набравшись рішучості, а ще шаленої «підтримки» друзів-відпочивальників, він поплив до протилежного берега. Щоправда, тут на нього вже чекали українські прикордонники», - йдеться у повідомленні Могилів-Подільського прикордонного загону.

Прикордонники швидко відреагували на порушення і затримали іноземця на українському березі річки. За незаконне перетинання кордону на порушника було складено документи за ст. 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Окрім цього, громадянину Молдови заборонено в'їзд на територію України на 5 років.

Після складання необхідних документів плавця передали молдовським прикордонникам у порядку реадмісії. Цей інцидент став нагадуванням про необхідність дотримання законів та обачності, навіть під час відпочинку з друзями.

Михайло Білик

7 серпня, 2024