ГУ Держпраці розповідатиме вінничанам про коронавірус по інструкціям, розробленим МОЗ та ВООЗ

Новини Вінниці / ГУ Держпраці розповідатиме вінничанам про коронавірус по інструкціям, розробленим МОЗ та ВООЗ

На Вінниччині до боротьби із коронавірусом долучиться держпраці. Фахівці з охорони праці управління,що працює у Вінницькій ообласті,  проводитимуть роз‘яснювальну роботу серед працівників сфери торгівлі, громадського харчування та транспорту.

На Вінниччині до боротьби із коронавірусом долучиться ГУ Держпраці. Фахівці з охорони праці управління, що має чіткі функції, проводитимуть роз‘яснювальну роботу серед працівників сфери торгівлі, громадського харчування та транспорту.

Про це повідомляє пресслужба управління.

«З 27 лютого фахівці відділів з питань гігієни праці, експертизи умов праці Держпраці, в межах своїх повноважень, проводитимуть безпосередні відвідування суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі, організації харчування та транспорту з метою інформування працівників та роботодавців про заходи профілактики інфікування коронавірусом», - зазначено в інформації.

Фахівці Держпраці використовуватимуть матеріали напрацьовані МОЗ та Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

МОЗ та ВООЗ рекомендують мити руки, не вживати продукти, які не пройшли термічну обробку, у разі підвищення температури звертатися до медичних закладів. Серед незвичних порад – триматися від людей на відстані трьох кроків, що складає близько 1 метра. В інструкції зазначають – що це мінімум.

Щодо масок, то їх рекомендують вдягати тим, хто захворів, або надає допомогу людині з підозрою на нфекцію 2019 nCoV.  

До речі, ці поради не стануть зайвими і для того, аби уберегтися від звичаних вірусів.

Марина Карабай

27 лютого, 2020